maanantai 12. elokuuta 2013

Heitto-opetusta Puistofiestan vilinässä



Sunnuntaina 11.8. Tampereella järjestettiin Hämeenpuiston Puistofiesta. Tapahtumassa Tamperelaisilla yhdistyksillä ja yrityksillä oli mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa. Mahtava maksuton tapahtuma, joka mahdollisti myös pienten ja pennittömien yhdistysten mukana olemisen.

Puiston vilinässä myös UFO:lla oli oma heittokoulu ja itsekin eksyin pariksi tunniksi vetäjäksi. Vaikka pisteemme oli lähes puiston toisessa päässä, porukkaa oli lähes taukoamatta kokeilemassa omia heittotaitojansa. Erityisesti lapsia ja nuoria kävi ilahduttavan paljon. Oli hämmentävää miten niin pienet ihmiset viskoivat kiekkoa todella mallikkaasti ja kuinka nopeasti heitto kehittyi. Isommilta vahingoiltakin vältyttiin. Muutaman metrin päässä menevä autotie aiheutti pari läheltä piti lommoa, mutta näistä selviittiin ylimääräisillä sydämen lyönneillä. Junioritoiminnasta kyseltiin paljon, mikä oli positiivista. Valitettavasti tällä hetkellä UFO:lla ei ole tarjota juniorivuoroja, mutta tämä tapahtuma antoi uskoa siihen, että kysyntää kyllä olisi. Selvästi oli myös nähtävissä nuorten tietoisuuden lisääntyminen lajista. Tähän on varmasti osaltaan vaikuttanut lajin löytyminen koulujen opetussuunnitelmasta ja koulusarjan pelaaminen.
Hauskaa oli.
Kun asiaa miettii tarkemmin, niin lähinnä alkaa miettiä miksei lajille olisi kysyntää. Pitkät heitot kruunattuna täpärillä dyykeillä tekevät lajista todella näyttävän. Harrastamiseen tarvitsee nappikset ja 10 euroa maksavan kiekon, monesti alkeiskurssitkin ovat ilmaisia tai maksavat naurettavan vähän. Toki kiekon elossa pitäminen voi nuorille olla vaikeaa, mutta eihän esimerkiksi pölypilvifutiksessakaan ole pelillisesti hirveästi järkeä. Porukka pyörii pallon ympärillä paitsi ne pari, jotka tekevät hiekkakakkuja sillä välin, kun joku juhliin omiin tehtyä maalia. Silti se on tosi coolia, koska lapset ovat nähneet kuinka isot urheilijat pelaajat ja heillä on lajissa esikuvia. En siis usko, että ultimate lajina ei olisi junioreiden mielestä kiinnostavaa, he vaan eivät ole nähneet pelattavan ultimatea kovin paljon ja esikuviakin on vaikea nimetä. 
Mikä kämmenheitto!

Mm. Mikko ja Sonja olivat opettajina.
On myös selvää, että hyvällä juniorityöllä on 
valtava merkitys. Esimerkiksi Lempäälässä junioritoiminta on ollut ansiokasta ja tuloksia on syntynyt. Hyvä Leki! Tällä hetkellä käsittääkseni myös Toijalassa pyörii aktiivista junnutoimintaa. Muiden alueiden junioritoiminnasta ei itsellä ole tarkkaa tietoa, mutta varmasti töitä tehdään toiminnan eteen. Jutellessani UFO:n juniorivastaavan kanssa jäi tulevaisuudesta positiivinen olo. Suunnitelmia on ja tarvitaan vain riittävästi vapaaehtoisia ja motivoituneita vetäjiä mukaan. Itse ainakin jo innostuin asiasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti